Kmetija Tremel

Turistična kmetija Tremel
Kategorija 4 jabolka

V okolici

Rotunda

Rotunda v Selu je edinstvena opečna romanska rotunda v Sloveniji z zgodnjegotsko poslikavo. Freske iz 14. stoletja so zanimiv pogled v zgodovino umetniškega ustvarjanja.

Poglej več

Grad Grad na Goričkem

Največji baročni grad na Slovenskem s 356 sobami. Graditi so ga pričeli vitezi templarji v 11. stol. Danes je v gradu sedež največjega krajinskega parka v Sloveniji.

Poglej več

Otok ljubezni

Tudi v Pomurju se lahko odpravite na otok - na Otok ljubezni. Skozi čas ga je oblikovala reka Mura in po legendi je to kraj, kjer se srečujejo zaljubljenci, nekoč tudi beltinska grajska gospoda.

Poglej več

Cerkev Gospodovega vnebohoda - Plečnikova cerkev

Cerkev v Bogojini je ena zanimivejših arhitektur 20. st. in najbolj znamenito svetišče Pomurja. V Plečnikovi mojstrovini v Bogojini občutite atmosfero miru, spokojnosti in zbranosti.

Poglej več

Bukovniško jezero

Jezero obdaja obsežen mešan, listnato-iglast gozd gabrov, bukev, pravega kostanja in rdečih borov. Varujemo ga zaradi botaničnih, zooloških in ekosistemskih značilnosti.
 

Poglej več

Doživljajski park Vulkanija

Doživljajski park Vulkanija je doživetje vulkanov in geološke zgodovine Goričkega. Je odlično izhodišče za raziskovanje Pomurja, kjer se v globinah skrivajo zakladi.
 

Poglej več

Gozdna učna pot "Fuks Graba" v Korovcih

Pot spremlja potoček, ki bogati dolini z neštetimi meandri, v objemu miru in tišine, hladne sence in ptičjega petja je popotnik opozorjen na malenkosti, ki jih v prenapetem vsakdanu ne opazi.

Poglej več

Grad in pokrajinski muzej Murska Sobota

Pomurski muzej Murska Sobota je osrednja regionalna ustanova za varovanje premične kulturne dediščine na območju Pomurja.
 

Poglej več

Tropski vrt in Orhideje

Ocean Orchids je podjetje z 10 letno zgodovino, kjer je zaposlenih 40 ljudi, na skrajnem severovzhodnem delu Slovenije, kjer vzgojimo 2 milijona orhidej letno.

 

Poglej več

Tromejnik

Na tromeji Slovenije, Avstrije in Madľarske v bliľini Trdkove so leta 1924 postavili piramidast tromejnik. Na slovenski strani so ob mednarodnem srečanju leta 1998 zasadili lipo, leta 1993 pa namestili slovenski grb. Dostop do Tromejnika je mogoč iz vseh treh drľav.

Poglej več

Paintball Prekmurje

Igrajte varen paintball na najbolj urejenih poligonih z najboljšo opremo!

 

Poglej več

Jahanje, ribolov Zaton

Turistični center Zaton v Petanjcih nudi turistu možnost ribolova, ter razne oblike jahanja.

 

Poglej več

Rafting na muri

Doživite drugačen pogled na naravo ob reki Muri in se z nami spustite v raftu ter uživajte v šumenju vode in žvrgolenju ptic.

Poglej več

Golf

Golf igrišče Livada z 18 igralnimi polji se razprostira
na več kot 50 hektarjih in kot naravni park obdaja turistični kompleks Terme 3000 – Moravske Toplice.

Poglej več

Kolesarske poti

Prekmurje je pravi raj za kolesarje, saj ponuja ogromno možnosti za rekreacijo tako za manj zahtevne športnike kot tiste, ki pričakujejo malo bolj resne kolesarske izzive.

Poglej več

Terme 3000

Obiščite Terme 3000 Moravske Toplice. Uživajte v razgibanem vodnem parku in se pogrejte v črni termomineralni vodi, na odprtem tudi sredi zime.

Poglej več

Terme Vivat

Iz globin termalnih vrelcev Term Vivat, izvira edinstvena zdravilna bela in črna termalna voda. Bazenski kompleks Term Vivat obsega cca. 2.000 m2 vodnih površin z notranjimi in zunanji bazeni.

Poglej več