Kmetija Tremel

Turistična kmetija Tremel
Kategorija 4 jabolka

Naša vina

Grogfje Szápáry so postali ob koncu 17. stoletja lastniki gradu v Murski Soboti.  V tistem času so v Prekmurju bile izključno samorodnice (Šmarnica, Jurka, Klinton,…) Ker so tedanji grofje cenili dobra vina so se odločili za pridelavo žlahtnih sort.  Našli so strokovnjaka na tem področju v tedanji Avstro-Ogrski. Tako je naš pradedek Mihael Tremel skupaj s tedanjim grofom poiskal najboljšo lego v Prekmurju za pridelavo vrhunskih vin. Izbral je vzhodno lego majhne goričke vasice Bokrači, kjer se še dandanes nahaja naš vinograd. Danes obdelujemo pol drugi hektar vinske trte. Postopke pridelave in predelave grozdja, kakor tudi nege vina, smo prevzeli od prejšnjih generacij seveda ob upoštevanju današnje visoke tehnologije. Tako uspemo pridelati vrhunska vina, ki se lahko kosajo na najbolj znanih ocenjevanjih vin. Z veseljem bomo za vas pripravili tudi pokušino v vinski kleti.


Muškat Otonel TremelMuškat Otonel

spada v družino muškatov in izvira iz Francije kjer jo je leta 1852 iz pešk vzgojil Moreau-Robert. Je srednje pozna sorta, ki se odlikuje z harmonično muškatno cvetico, ki je manj agresivna, kot pri rumenem muškatu. Vino je izjemno aromatično prijetno lahko, ne preveč sladko, ki daje polnost in sadnost okusa. Primerno kot desertno vino.

 


Laški rizling TremelLaški rizling

Domovina te sorte je slovita francoska vinorodna pokrajina Champagne. Gre za najbolj razširjeno sorto v Sloveniji, ki ji po dolgih letih ugled ponovno raste. Je sorta, ki lahko obilno rodi, a tedaj je vino lahno in pitko. Aromatske značilnosti so prej nevtralne kot izrazite. Še najbolj do izraza pride mineralnost vina.Donegujemo ga v suho vino.

 


Chardonnay TremelChardonnay

Izvira iz Burgundije (Francija) in je ena najbolj razširjenih trt oz. vin v svetovnem merilu. Francozi ga zaradi tega obravnavajo kot »narodnega izdajalca. Grozdje zori srednje pozno. Vino ima izredno čist in saden vonj z intenzivno rumeno barvo. Donegujemo ga v polsuho vino.

 

 


Rose TremelZweigelt

Je rdeča sorta vinske trte, ki jo je leta 1922 s križanjem modre frankinje in pinota ustvaril Fritz Zweigelt iz Avstrije. Sorta z majhno vsebnostjo tanina, blagim sadnim okusom in prijetno kislino je primerna za pridelavo rose vina. Zaradi izjemne sončne lege je naš Rose-Zweigelt lahko in prijetno pitno vino.

 


Modra Frankinja TremelModra Frankinja

Je kraljica naših rdečih vin.  Trta z veliko verjetnostjo izvira iz slovenske Štajerske. Vino je modrikasto rdeče barve z vijoličnim odtenkom , polno, izjemno bogato, sadno, sveže, s svojevrstno fino cvetlico. Zorimo ga izrecno v hrastovih sodih. Je suho rdeče vino , ki se odlično poda k rdečemu mesu in zrelim sirom.


Vino lahko naročite tudi po e-pošti

Stekleničena vina vam lahko pošljemo po predhodnem plačilu ali po povzetju tudi po klasični pošti s paketno dostavo. Pakirano po 6 kom.

Cenik

Muškat Otonel 0,75 L 6 €
Chardonnay 0,75 L 6 €
Zweigelt-Rose 0,75 L 6 €
Modra Frankinja 1 L 6 €
Laški Rizling 1 L 6 €

 

Cene so z DDV-jem in brez poštnine.